Standard.al

“Nuk mund të sajohet”, Meta: Pa një pjesëmarrje aktive të popullsisë dhe të të rinjve në veçanti, demokracia do të mbetet e mangët

0

Presidenti i Republikës Ilir Meta ka shpërndarë ne Facebook një analizë të profesorit të njohur Bajram Hysa për demokracinë.

Meta e cilëson këtë analizë një apel për reflektim nga të gjithë. Ndërsa Prof.Dr. Bajram Hysa shkruan se pa një pjesëmarrje aktive të popullsisë në tërësi dhe të të rinjve në veçanti, demokracia do të mbetet e mangët dhe e brishtë.

POSTIMI I PRESIDENTIT META
Një analizë e shkëlqyer e Prof.Dr.Bajram Hysa, që na fton për reflektim të gjithëve:
“Demokracia nuk mund të sajohet. Demokracia kërkon energjinë e të rinjve, ndryshe ajo zvetënohet.
Pa një pjesëmarrje aktive të popullsisë në tërësi dhe të të rinjve në veçanti, demokracia do të mbetet e mangët dhe e brishtë. Kjo është një detyrë urgjente.
Vetëm kështu ata do të luajnë plotësisht rolin e tyre si qytetarë. Vetëm kështu ata do t’i gëzohen lirisë dhe dinjitetit. Por që të realizohet kjo, duhet të funksionojë edukimi.”

Meta Fb
Për t’u bërë pjesë e gr

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.