Standard.al

COVID-19, Holanda zgjeron kufizimet për shkak të rritjes së numrit të rasteve

0

Qeveria holandeze ka zgjeruar kufizimet shëndetësore në mënyrë që të ndalojë përhapjen e koronavirusit, ndërsa rastet rriten.

”Kufizimet do të zbatohen tani në 14 nga 25 zonat e sigurisë së vendit, tetë më shumë se më parë”, tha qeveria.

Masat e zbatuara tashmë janë në qytetet e mëdha si Amsterdami dhe Roterdami, por tani ato do të përfshijnë gjithashtu rajonet e Groningenit, Gelderland-Zuidit dhe Brabant-Noordit.

Baret duhet të mbyllen në orën 01:00 në zonat e prekura dhe mbledhjet e më shumë se 50 personave janë të ndaluara.

Kryeministri Mark Rutter tha se ai nuk do të zgjeronte masat në të gjithë vendin, sidoqoftë nuk e përjashtoi mundësinë.

Holanda regjistroi 2 777 raste të reja gjatë 24 orëve të fundit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.