Standard.al

“Për çfarë suksesi në përdorimin e plazmës hiperimune po flisni?!” Shehu: Mos rendni pas propagandës!

0

Nga Tritan Shehu

 

Per cfare suksesi ne perdorimin e plazmes hiperimune po flisni?!
Ndersa drejtuesit e shendetesise po filmohen e mburen per perdorimin e asaj plazme, qe realisht ka efekte pozitive ne disa raste me Covid, akoma nuk jane vene ne funksionim:
–As edhe nje pajisje te “Aferesis produktive”, gje qe po me detyron te insistoj perseri per kete nevoje te Qendres se Gjakut.
Dikush duhet tua shpjegoje atyre ne Qeveri a Ministri se duhet shpejtuar, nje pajisje e tille shton sasite e asaj plazme edhe nga nje donator, thjeshteson procedurat teknike, rrit sigurine e ul koston finale.
–Nga ana tjeter desheroj tu rikujtoj se kjo procedure kerkon matjen me saktesi se paku te IgG totale, gje per te cilen Laboratori i QSUT eshte akoma mbrapa dhe per te cilen duhej menduar me kohe.
Dhe ketu une nuk e kam fjalen sot per matjen ne ate laborator te IgG neutralizuese, shume e rendesishme e efikase kjo per ate metode mjekimi, gje per te cilen se paku duhej te kishin filluar pregatitjet, duke ju sygjeruar te mos justifikoheni me disa emra vendesh qe nuk e realizojne, por te shikoni aty ku duhet!
Ne fakt une e kuptoj prapambetjen ku e ka lene “shendetesia falas” qofte ate Qender Gjaku qofte ate laborator, me problemet e medha te shtuara atij si nje pasoje e dhenies me PPP, gje qe jo vetem ka prishur unitetin e QSUT, por dhe pengon implementimin e metodave te reja, didaktiken e kerkimin shkencor.
Por dhe kjo eshte nje “dhurata” juaj, e Rilindjes, qe duhet tejkaluar shpejt qofte dhe duke kerkuar ndihmen e Italise, sic ju premtoi ekipi i kolegeve italiane gjate qendrimit.
PS. Eshte hera e dyte ne pak jave qe po jua perseris keto, merrini ne konsiderate e mos rendni vetem mbas propagandes!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.