Standard.al

Profesoresha që po punon për vaksinën e Oksfordit paralajmëron: Do të përballemi me viruse të tjera, 10 herë më shumë infektues

0

Profesoresha e vaksinave në Oksford paralajmëron për pandemi të re të gripit dhe Nicola Sturgeon pranon që ankthi po rritet ndërsa rastet e Covid për tre muajt e ardhshme të jenë të larta.

Shkencëtarja që qëndron pas vaksinës së koronavirusit në Oxford ka paralajmëruar rritjen e rrezikut të shpërthimit të sëmundjeve që kalojnë nga kafshët te njerëzit.

Profesoresha Sarah Gilbert beson se përhapja e sëmundjeve zoonotike është bërë më e mundshme për shkak të stilit të jetesës tonë – me dendësinë në rritje të popullsisë, rritjen e udhëtimit ndërkombëtar dhe në veccanti shpyllëzimi.

Ajo që po konsiderohet si një lloj i mutacionit të koronavirusit ndërsa është “10 herë më shumë infektues” u gjet në Indonezi, si dhe në Singaporin fqinj dhe Malajzinë.

Ndërkohë, Nicola Sturgeon ka pranuar se ajo është gjithnjë e më e shqetësuar pasi rastet në Skoci patën një rritje të lartë 3 mujore.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.