Standard.al

Situata në Kakavijë, reagon Ambasada greke/ Ja sa persona do të lejohen të kalojnë…

0

Ambasada greke në Shqipëri ka reaguar pas situatës dramatike të krijuar në Kakavijë, si rezultat i radhëve kilometrike të shqiptarëve që presin të kalojnë në territorin grek.

Ambasada ka njoftuar se në pikën kufitare të Kakavijës do të lejohen të kalojnë 750 persona në ditë, ndërsa në Kapshticë 300 persona.

Sipas ambadadës nga karantina e detyruar që nis pas datës 17 gusht, do të përjashtohen shoferët e kamionëve, ndërsa ata që do të shkelin këtë rregull do të ndëshkohen me 5000 euro gjobë.

“Sipas nr. D1a / G.P.oik. 51236/13.08.2020 (Gazeta e Qeverisë B ‘ 3397) Vendimi i Qeverisë greke, kufizimet për hyrjen në Greqi nga Shqipëria shtrihen deri më 31 gusht 2020.

Sipas nr. D1a / G.P.oik. 51244 / 13.08.20 (Gazeta e Qeverisë B ‘ 3399) Vendimi i Qeverisë greke, përjashtim nga hyrja në Greqi është mbajtësi i pasaportë / identitetit grek, EDTO dhe leje qëndrimi, ata që kanë rezidenca kryesore e tyre në Greqi dhe ata që hyjnë, pas lejes, për arsye profesionale absolutisht të domosdoshme. Sa më sipër lejohet hyrja në stacionet kufitare të Kakavisë, me kufi kalimi ditor prej 750 vetash, dhe Krystallopigi, me limit ditor 300 vetash, nga ora 7 deri në 11, ose me ajër (fluturimi Tiranë – Athinë) sipas nr. D1a / AI. familje. 50682 / 11.08.20 (Gazeta qeveritare B ‘ 3362) Vendim.

Sipas nr. D1a / G.P.oik. 50896/14.08.2020 (Gazeta qeveritare B ‘ 3402) Vendim, nga dita e diel 16.08.2020 në ora 00:01, për ata që hyjnë në Greqi, aplikohet arrest shtëpiak (7) ditë pas mbërritjes (shoferët e kamionëve të përjashtuar).

Personat që shkelin masën e karantinës, dhe pa cënuar sanksionet penale të parashikuara, do t ‘ i vihet asnjë shkelje, me akt të arsyetuar të autoritetit kompetent, gjobë administrative prej pesë mijë (5.000) euro.

Nga data 17 deri më 31 gusht, të gjithë ata që hyjnë në Greqi duhet të sigurojnë:

1) testi negativ i COVID me metodën PCR brenda 72 orëve të fundit para mbërritjes, me publik ose të certifikuara nga autoritetet shqiptare laboratoret private (nuk shqetëson shoferët e kamionëve që transportojnë mallra dhe fëmijë të lindur nga viti 2011 e tutje))

2) certifikata përkatëse e diagnozës në gjuhën angleze, me emër të plotë dhe pasaportë / numër identiteti i personit

3) formulari PLF i vlefshëm, me kodin QR (nga https://travel.gov.gr )

Ata që hyjnë në Greqi për lëvizje profesionale absolutisht të domosdoshme dhe largohen nga ajo, nuk do të mund të kthehen në territorin grek deri më 31 gusht.

NJOFTIM

Sipas vendimit të qeverisë greke nr. Δ1α/Γ.Π.οικ.51236 /13.08.2020 (ΦΕΚ Β’3397), kufizimet për hyrjen në Greqi nga Shqipëria shtyhen deri më datë 31 gusht 2020.

Sipas vendimit të qeverisë greke nr. Δ1α/Γ.Π.οικ.51244 /13.08.20 (ΦΕΚ Β’ 3399), përjashtohen nga kufizimet poseduesit e pasaportes greke, të Kartës së Posaçme të Identitetit të Homogjenit dhe lejes së qëndrimit, personat që e kanë vendbanimin e tyre kryesor në Greqi dhe te gjithë ata që hynë pas marrjes se lejës përkatëse për nevoja profesionale absolutisht të domosdoshmë. Hyrja e personave të mësipërm nga pikat kufitare te Kakavisë, që lejohet të hynë 750 persona në ditë, dhe të Kapshticës që lejohet të kalojnë 300 persona në ditë, nga ora 07:00 deri në orën 23:00, ose me aeroplan (fluturimi Tiranë – Athinë), sipas vendimit nr. Δ1α/ΓΠ.οικ. 50682/11.08.20 (ΦΕΚ Β’ 3362)

Sipas vendimit nr Δ1α/Γ.Π.οικ.50896/14.08.2020 (ΦΕΚ Β’3402), nga dita e diel 16.08.2020 ora 00:01 deri më 31.08.2020 ora 23:59, të gjithë ata që hynë në Greqi zbatohet karantinimi 7 ditor që prej mbërritjes së tyre (përjashtohen shoferat e kamionëve).
Personat të cilat shkelin masën e karantinës, përvec sanksioneve penale të parashikuara, dënohen më gjobë në masën 5.000 euro.

Nga data 17 gusht deri më 31 gusht, të gjithë ata që hyjnë në Greqi duhet të paraqesin:
1) Testin negativ për COVID-19 (me metodën PCR), i cili duhet të jetë kryer deri 72 orë para mbërritjes në pikën e kalimit kufitar, nga laboratorët publike ose private të certifikuara në Shqipëri, (nuk vlen për shoferët e kamionëve që transportojnë mallra dhe fëmijët e lindur nga 2011 e tutje)
2) Vërtetim diagnozë në anglisht (në të cilën duhet të jenë të shënuara emri, mbiemri dhe numri i pasaportës / numri i kartës së identitetit të individit
3) Vërtetimin e plotësimit të formularit të posaçëm PLF, me kodin QR (nga adresa elektronike https://travel.gov.gr).

Ata që hyjnë në Greqi për udhëtime profesionale absolutisht të nevojshme dhe me pas dalin nga shteti grek.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.