Standard.al

Ministri i jashtëm gjerman: Libani duhet të luftojë korrupsionin pas shpërthimit të Bejrutit

0

Të mërkurën, Ministri i Jashtëm i Gjermanisë tha se Libanit kishte nevojë për një qeveri të aftë për të luftuar korrupsionin dhe miratuar reformat ndërsa ai vizitoi portin e Bejrutit, skenën e shpërthimit shkatërrues që ka ndezur protesta dhe bëri qeverinë të japë dorëheqjen.

Shpërthimi i 4 gushtit në një depo me material shumë eksploziv, vrau të paktën 172 njerëz, plagosi rreth 6.000 persona dhe la rreth 300,000 të tjerë pa strehim, si dhe shkatërroi gjysmën e Bejrutit, duke bashkuar një krizë të thellë ekonomike dhe financiare, raporton Reuters.

‘Është e pamundur që gjërat të shkojnë si më parë,’ tha Ministri i Jashtëm Heiko Maas.

“Komuniteti ndërkombëtar është i gatshëm të investojë, por ka nevojë për garanci për këto investime. Është e rëndësishme të kesh një qeveri që lufton korrupsionin”.

“Shumë vende në Evropë kanë shumë interes për këtë vend. Ata duan të dinë se ka reforma ekonomike dhe qeverisje të mirë, “shtoi Maas.

Dorëheqja e qeverisë së kryeministrit Hassan Diab ka thelluar pasigurinë.

Bisedimet e kabinetit të tij me Fondin Monetar Ndërkombëtar për një shpëtim të mundshëm kishin ngecur tashmë në lidhje me ndryshimet e brendshme, pas humbjeve financiare.

Formimi i një qeverie të re mund të jetë e pamundur në mes të grindjeve fraksioniste dhe pakënaqësisë publike në rritje me një klasë qeverisëse që shumë libaneze e akuzojnë si përgjegjëse për problemet e vendit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.