Standard.al

Matteo Renzi: Vaksinimi kundër Covid-19 në Itali të bëhet i detyrueshëm

0

Ish-kryeministri italian, Matteo Renzi ka bërë thirrje sot që vaksinimi kundër koronavirusit të bëhet i detyrueshëm.

“Me gjithçka që kemi kaluar, nëse vaksina vjen, çfarë do të bëjmë? A i lëmë lirinë e zgjedhjes dhe i mbyllim të gjithë në shtëpi për tre muaj të tjerë? Vaksinat nuk janë opsionale: nëse ekziston një vaksinë e vlefshme, do të duhet të jetë e detyrueshme”, u shpreh Renzi.

Komentet e ish-liderit, i cili i la socialdemokratët në fund të vitit 2019 dhe themeloi partinë e tij, Italia Viva, bien ndesh me ato të kryeministrit Conte, i cili tha të dielën se vaksinimi duhet të jetë i mundur, por jo i detyrueshëm.

Italia deri më tani ka regjistruar më shumë se 250,000 raste të koronavirusit dhe më shumë se 35,000 víktíma.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.