Standard.al

Qeveria ‘Rama’, armiku numër një i biznesit, Briamllari: Korça më e goditura nga politikat klienteliste dhe korruptive

0

Ish deputeti i LSI Endrit Braimllari nepermjet nje psotimi ne Facebook ka percjelle shqetesimiet e qytetareve rreth krizes ku ndodhet sot biznesi, bujqesia dhe turizmi.

Braimllari shprehet se qeveria e Rames nuk eshte ne krah te biznesit por me politikat klienteliste po ndihmon ne falimentimin dhe mbylljen e vendeve te punes.

Postimi i plote:

Korça me e goditura nga politikat klienteliste dhe korruptive te kesaj qeverie.
Qeveria Rama armiku numer nje i biznesit.

Qarku me resurse te jashtezakonshme persa i perket bujqesise edhe turizmit, sot po perballet me nje situate te veshtire nga mungesa e strategjise se kesaj qeverie.
Mungesa e investimeve ne bujqesi ka sjelle falimentimin e fermereve dhe per rrjedhoje jane mbyllur vendet e punes.
Agroturizmi si nje mundesi e mire punesimi sot eshte me i godituri ne qark per shkak te pandemise dhe keqmenaxhimit te qeverise. Pjesa me e madhe e bujtinave qe misherojne mikpritjen tradicionale Korçare sot jane ne ditet me te veshtira sepse te gjitha jane te ndertuar me kredi dhe ne kete situate nuk kane mundesi per te paguar kredine.
Qeveria Rama nuk eshte ne krah te biznesit por me politikat klienteliste po ndihmon ne falimentimin dhe mbylljen e vendeve te punes. Sot kjo qeveri eshte armiku numer nje i biznesit.
Nevojitet nje plan i thelluar ekonomik per te nxjerre vendin nga kriza.
Mbeshtetje maksimale biznesit te vogel dhe te mesem me politika fiskale qe i favorizojne, mundesi punesimi, politika fiskale qe favorizojne bizneset qe hapen per here te pare nga te rinjte dhe nje politik simuluese per agroturizmim i cili jo vetem krijon mundesi punesimi por forcon shume edhe traditen e jazhtezakonshme te kesaj zone.
#shqiperia_shtepia_juaj🇦🇱

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.