Standard.al

Google dhe Youtube në luftë me obezitetin, ndalojnë reklamata e ushqimeve të pashëndetshme

0

Google po ndalon reklamat e ushqimeve të pashëndetshme ndaj fëmijëve në platformat e tij, ku përfshihet edhe Youtube.

Këto politika të reja do të hyjnë në fuqi në BE dhe Britani në tetor dhe do të ndalojnë reklamat e produkteve që kanë shumë yndyrna, kripë apo sheqer në audiencat e personave nën 18.

Lajmërimi vjen vetëm pak ditë pasi Britania vendosi të luftojë obezitetin.

Strategjia e qeverisë përfshin ndalimin e reklamave televizive për ushqimet e pashëndetshme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.