Standard.al

Dule: Ndryshimet kushtetuese kufizojnë deri në mohim edhe mundësitë minimale të përfaqësimit të minoriteteve

0

Në një reagim përmes rrjeteve sociale, Vangjel Dule shprehet se amendimet e njëanshme dhe të paprecedentë, me praktika të panjohura në realitetet e NATO-s dhe BE-së, të dokumentit themelor të shtetit, krijojnë një realitet të ri kushtetues në lidhje me zgjedhjet dhe përfaqësimin politik në vend.

“Amendimet e njëanshme dhe të paprecedentë, me praktika të panjohura në realitetet e NATO-s dhe BE-së, të dokumentit themelor të shtetit, krijojnë një realitet të ri kushtetues në lidhje me zgjedhjet dhe përfaqësimin politik në vend.

Krahas aspekteve të tjera negative, ato po kufizojnë deri në mohim edhe mundësitë minimale ekzistuese të përfaqësimit të minoriteteve. Kësisoj, është imediate nevoja e garantimit të kësaj të drejte elementare duke implimentuar TANI praktikat më të avancuara edhe në vendin tonë”, shprehet Dule.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.