Standard.al

Si skenar filmi/ Italiani dashurohet me prostitutën, i vret tutorin shqiptar!

0

Ai kishte rënë në dashuri me një próstitutë dhe dëshironte ta shpëtonte atë nga tutorët shqiptarë. Por ai përfundoi duke i vrárë. Mediat italiane shkruajnë se lidhja e dashurisë e 52-vjeçarit Giovanni Cascarino nga Mondragone dhe bashkëpunëtorëve të tij të dyshuar nuk përfundoi me mënyrën e Pretty Ëoman. Próstituta, nuk ishte Vivian ajo që “punoi” në Bulevardin Hollywood. Dhe Mondragone nuk ishte Los Angeles në atë kohë. Por, faktet datojnë që nga viti 1999.

Dhe kështu, një histori e vjetër doli në sipërfaqe falë rrëfimeve të disa bashkëpunëtorëve të drejtësisë. Bruno Sauchella prej 39 vjetësh, dhe Pietro Ligato, djali i shefit të Pignataro Maggiore, të cilët u dénuan me 9 vjet dhe 8 muaj bùrg të Premten pas 21 vjetësh që po mbidheshin faktet.

Cascarino, sipas rindërtimit të kryer nga i penduari, dyshohet se vráu “mbrojtësin” shqiptar të prostitutës, Halim Margiekay me një pùshkë gjuetie më 17 shtator 1999 në Mondragone dhe plágosi vëllain e tij, Fatmirin. Ishte Fatmiri ai që më vonë njohu vrásësin para magjistratëve, duke shpjeguar: “Unë tashmë e njihja Giovanni Cascarino sepse ai donte të më shiste makina. Ai mua afrua mua dhe Halimit ».

Për më tepër, në kohën kur Giovanni dukej e interesuar për të dashurën e vëllait të tij, Sonia. Një dëshmitare tjetër, Anna L., dyshohet se e ka njohur duke drejtuar makinën e komandos zjárrfikës që vráu shqiptarin, një Fiat Uno, Mario C., i përfshirë më vonë edhe në një proces paralel.

Gjithmonë Anna, do të mblidhte rrëfimet e Cascarino së pari në Fondi, në shtëpinë e motrës së saj, dhe më pas në Gjermani, ku ai do të kishte lëvizur. Giovanni Cascarino kishte atëherë për t’u shpjeguar gjyqtarëve se “Sonia pësoi dhùnë të ndryshme”. Me pak fjalë, ai dëshironte ta shpëtonte atë grua të bukur nga férri në trotuar. Ai donte të ishte Richard Gere i tregimit, por ai e gjeti veten duke vepruar me një vrásës. Ai më vonë tha që Sonia sqaroi se ajo ishte sjellë në Itali si një vajzë e re nga dy burrat shqiptarë, në veçanti nga Halim. Dhe për të mbërritur së pari në Jesolo dhe më pas në Mondragone.

Sipas rrëfimit të gruas, shqiptari vinte cigare në trupin e saj dhe do ta detyronte atë të próstituonte veten. Sonia më pas do të strehohej në Scauri, duke përfituar nga një periudhë në të cilën tutorët e saj nuk ishin në Itali, duke iu bashkuar Cascarino. Kjo e fundit do ta merrte me motrën e tij Elizabeth në Scauri për ta mbrojtur atë nga afera e saj.

Më pas, megjithatë, ai mësoi se Halim, duke u kthyer në Itali, ishte jashtëzakonisht i zemëruar me Giovanni Cascarino dhe bëri gjithçka që mundi për ta gjurmuar. Ai donte ta bënte të paguante për atë “vjedhje” të një gruaje, mbi të gjitha ai dëshironte të theksonte se ai ishte ndoshta i vetmi që mund të vendoste për jetën e Sonia. Por nuk ia doli. Dhe ndërsa ai po mundohej të gjente Cascarino, Cascarino e gjeti atë.

Ai e ndoqi dhe e vráu duke vendosur një komando dhe duke lënë shtëpinë e një shoku që e kishte vënë në dispozicion shtëpinë e tij. Të Premten, faza e fundit e gjykimit kundër Bruno Sauchella dhe Ligato, kjo e fundit u mbrojt nga avokati Carlo De Stavola. Në gjyqin me ritin e shkurtuar – gjyqtari ishte Emilio Minio i gjykatës së Santa Maria Capua Vetere – përfundoi me dënimin me 9 vjet dhe 8 muaj paraburgim. Një histori e gjatë që përfundoi në mënyrën më të keqe për të gjithë protagonistët e tregimit. Tani Sonia duket se ka shpëtuar nga Mondragone, por në lëkurën e saj shenjat e asaj ferr të së kaluarës së keqe do të mbesin gjithmonë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.