Standard.al

Malaj: Veliaj, ky mashtrues e dështak do përgjigjet ligjërisht për 110 milion euro gjobë!

0

Ish ministri i ekonomise Arben Malaj i eshte kthyer ashper kryebashkiakut Erion Veliaj, pas deklarates se tij se ‘do te punoj 24/7 për mandatin e tretë të PS dhe Edi Ramës’.

Malaj shprehet se Veliaj duhet te paguaje per te gjitha vjedhjet dhe mashtrimet e tij ndaj qytetareve.

Postimi i plote:

“Perpara ligjit te gjithe jemi te barabarte”. Denuat disa qindra shqiptare dhe cuat ne vetevrasje disa shqiptar te varfer vetem se nuk kishin paguar faturat e dritave. Po per faturen 100 milion euro sa eshte denimi qe meritoni ?? Pregatitu te pergjigjesh ligjerisht per shperdorim detyre me pasoja te renda.

Ky mashtrues qe beri gjithcka per ti rrezuar nga pushteti socialistet deri dhe aleance me PD, ky qe bente protesta me gomare tek parlamenti kunder qeverise socialiste per buxhetin ne arsim,

ky deshtak qe edhe pse u mbeshtet me miliona dollare, me “Mjaft” ne 2013 me G99 fitoj vetem 0.67 perqind, ky arrogante qe perzinte kembe pas fshataret e varfer.

Ky mashtrues qe nuk do te jepte as nje leje ndertimi ndersa e ka bere Tiranen qytetin me te ndojtur, nuk ka hallin e shqiptareve as te socialisteve por te pushtetit te paditureve, arroganmteve dhe te babeziturve.

Por tani duhet te pergjigjet ligjerisht per 110 milion euro gjobe sepse ky dhe Rama kercenuan dhe mbyllen nje media vetem se nuk e nenshtronin dot. Rama,Veliaj dhe disa ministra kane qeverisur me vetdijen diktatoriale se “shteti jemi ne”.

Tani po mbaron koha e mos ndershkueshmerise. Shqiptaret meritojne te jetojne te lire nga te paditurite, arrogantet dhe te babeziturit.

Ata duhet te pergjigjen edhe ligjerisht per kosto e renda qe ju ngarkuan shqiptareve te varfer me deshtimet e tyre. 100 milion euro jane nje dem i jashtezakonshem i shkaktuar thjeshte dhe vetem nga arroganca.

SMS e Veliajt jane prova ligjore e shkakut te kesaj gjobe. Disa shqiptare qe e duan Shqiperine jo vone do ta cojne ceshtjen ne SPAK.

Baza ligjore ehste e qarte : Neni 248 i Kodit Penal
“Shpërdorimi i detyrës” (Ndryshuar me ligjin nr. 9275, datë 16.9.2004; ndryshuar me ligjin nr. 9686, datë 26.2.2007; shfuqizuar pjesa që parashikon edhe dënimin me gjobë, si dënim kryesor, krahas dënimit me burgim, me ligjin nr. 144/2013, datë 2.5.2013)
Kryerja ose moskryerja me dashje e veprimeve a e mosveprimeve në kundërshtim me ligjin, që përbën mospërmbushje të rregullt të detyrës, nga personi që ushtron funksione publike, kur i kanë sjellë atij ose personave të tjerë përfitime materiale ose jomateriale të padrejta a kanë dëmtuar interesat e ligjshëm të shtetit, të shtetasve dhe të personave të tjerë juridikë, nëse nuk përbën vepër tjetër penale, dënohet me burgim deri në shtatë vjet

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.