Standard.al

Lajme të këqija për ngrohjen globale, ja si parashikohen të jenë 5 vitet e ardhshëm…

0

Shkencëtarët kanë zbuluar se ka një mundësi gjithmonë në rritje që bota do të kalojë limitin e ngritjes së temperaturës për shkak të ngrohjes globale në 5 vitet e ardhshme.

Marrëveshja e Parisit vendosi një limit prej një rritje me 1.5°C në temperaturë për të siguruar që dëmet e ngrohjes globale të mos ishin të pamenaxhueshme.

Por tashmë Zyra Metorologjike e Mbretërisë së Bashkuar ka parashikuar që në 5 vjet kjo rritje do të jetë shumë e lartë dhe do të tejkalojë limitin.

Ekspertët tani besojnë se ka një probabilitet 1/5 që deri në 2024 ky limit të kalohet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.