Standard.al

VIDEO/ NASA shkatërron raketën e planifikuar për udhëtime në Hënë

0

NASA ka ndarë një video mahnitëse ku shfaqet shkatërrimi i një tanku oksigjeni 20 metra i lartë, pjesë e raketës së modeluar për të shkuar në Hënë.

Agjencia shkatërroi një pjesë të njësisë që do të dërgojë raketën në Hënë, për të parë se si do të performonte ajo në trysni të ndryshme forcash kur të dërgohet në hapësirë.

Shkatërrimi i saj ishte një lajm i mirë për NASA-n, pasi kjo ishte ajo që inxhinierët kishin parashikuar.

Në këtë mënyrë raketa kaloi testin për të udhëtuar drejt Hënës.

Kjo raketë do të jetë raketa më e fuqishme dhe më e zhvilluar e ndërtuar ndonjëherë nga njerëzimi dhe do të përdoret për udhëtime në Hënë dhe Mars.

Ajo është planifikuar të dërgojë gruan e parë dhe burrin e rradhës në Hënë në 2024.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.