Standard.al

Boçi: Akademia që e ha turpin me shkencë, vatra më toksike e infeksionit të paligjshmërisë dhe abuzimit

0

Nga: Luçiano Boçi

Janë ende të freskëta në kujtesën e qytetarëve, deklaratat butaforike të Akademisë tashmë jo të shkencave, për gjendjen e pandemisë përgjatë karantinës.
Rreshtat qesharakë që na nxirrnin vendin më të mirë dhe se Gjermania e Danimarka, në menaxhimin e covid-19, janë tanimë pjesë e fondit të humorit të hidhur popullor.
Kjo është arritja më e madhe e “shkencore” e Ramës dhe Gjinushit me shokë në këtë epokë pandemie.
Gjinushi zbërthente në darkë fije për pe përsiatjet e çartura të Ramës, i fuste një buletin në mëngjes si qarkore partie dhe abrakadabra, ja ku u bë dhe “shkenca”.
Sa e lehtë paska qenë kjo shkenca dhe nuk e dinim?!
Akademia nga vatër shkence, u shndërrua kështu në vatrën infektive më të madhe të propagandës së shpifur që vjel lekë nga njerëzit e vjell mashtrime politike për njerëzit.
Me Gjinushin, mashtrimit politik i është shtuar parashtesa e titujve prof., dr., akademik.
Po nuk mbaron këtu
Pandemia tjetër e vjetër sa vetë qeveria Rama, ajo e paligjshmërisë totale dhe abuzimit, ka shpërthyer brenda saj, duke krjuar vatrën e re “shkencore” më të rrezikshme.
Dhe nuk kishte si të ndodhte ndryshe!
Sipas denoncimeve kurajoze e të argumentuara, zgjedhja e anëtarëve të rinj të akademisë, është bërë pa garë reale, në shkelje të plotë të statutit të Akademisë dhe në kundërshti të plotë ligjore.
Tempulli i shkencës, siç duhet të ishte, kësisoj është shndërruar në një “kullë turpi”, ku gjithçka ndodh, përveç shkencës.
Institucionet brenda akademisë si ai i garës, i meritës, i arritjeve, por dhe ato administrative, janë eleminuar plotësisht, për t’u zëvendësuar nga institucioni i qokave politike të paracaktuara në zyra kryeministrore turpi.
Akademia jonë që e ha turpin me shkencë, është bërë tashmë vatra më toksike e infeksionit të paligjshmërisë dhe abuzimit.
Egërsia antiligjore e saj, po konkuron me dinjitet të plotë egërsinë antikushtetuese të qeverisë.
Ndërkohë që shton shpenzimet e kërkon shpërblimet, Akademia me ritëm frenetik shton arbitrariten, mbjell infeksionin e së keqes, dërrmon shkencën, mbyt meritën, atrofizon idetë dhe i shërben me një servilizëm të paparë oriental çmendurisë dhe aventurës politike të Ramës.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.