Standard.al

Në minutat e fundit, Greqia nuk do të hapë pikën e kalimit të Kakavijës…

0

Informacionet nga pala greke në Kakavije, konfirmojnë se minutat e fundit kryetari i Qarkut të Janinës Aleksandros Kahrimanis, ka kërkuar prej zëvendës ministrit të Mbrojtjes Sociale Nikos Hardalias që të anulojë për nesër çeljen e kufirit në Kakavije pasi infrastruktura nuk është gati në territorin grek.

Duket se arsyeja kryesore për Karhrimanis është mungesa e tuneleve dizinfektues në pjesën greke të Kakavijës çka është e rekomandueshme dhe e domosdoshme në bazë të protokolleve anti-Covid-19 të ndërmarrë nga qeveria greke me vendim të posaçëm për të gjithë shtetasit shqiptarë që do të hyjnë në territorin grek.

Kërkesa e Kahrimanis, është pranuar nga zyrtari i qeverisë greke çka do të thotë se nesër kufiri me Greqinë në Pikën Kufitare të Kakavijes do të qëndrojë i mbyllur deri në një afat të dytë. Kjo varet nga instalimi i tuneleve dizinfektues që deri më tani mungojnë në palën greke.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.