Standard.al

Gjarpri me ngjyra ylberi shfaqet në Florida për herë të parë që nga viti 1969

0

Gjarpërinjtë mund të na bëjnë të ndihemi ndryshe si asnjë kafshë tjetër. Historikisht gjarpërinjtë kanë qenë simbol o rilindjes, transformimit, vdekjes dhe helmimit, transmeton lajmi.net.

Gjarpërinjtë janë familje e njëjtë me krokodilin, breshkat, zhapinjtë dhe luajnë një rol të rëndësishëm për zhvillim e natyrës.

Janë rreth 3 mijë specie të gjarpërinjve nëpër botë, dhe ata jetojnë në çdo vend, në pyll, shkretëtirë, oqean dhe liqene. Derisa po bënte viking një person në pyllin Ocala ai gjeti një lloj të gjarprit që nuk e kishte shikuar ndonjëherë.

Ai zbuloi një gjarpër me shumë ngjyra që duket si ylber, gjarpri nuk ishte parë që nga viti 1969. Këta gjarpërinj janë notues të mirë dhe ushqehen me breshka dhe vezët e tyre.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.