Standard.al

Nuk di se përse m’u kujtua një përrallë indiane kur po kaloja te Pallati i Kongreseve!

0

Nga: Artan Fuga

Përse m’u kujtua një përrallë indiane sot?

Një burrë jetonte me familjen, gruan dhe pesë fëmijë në një kasolle të ngushtë. Nuk jetonte dot aq ngushtë. I kishte ardhur në majë të hundës maaaa!

Shkoi te prifti indian i fshatit dhe e pyeti: Si t’ja bëj?

Kollaj fare – ia priti prifti! – Do e gjej unë zgjidhjen!

Merr brenda kasolles edhe dy lopë, pesë dele, tre kuaj dhe hajde pas një jave të shohim përmirësimin!

Vjen burri pas një jave dhe qan! Eshtë bërë keq fare tani! Cfarë më bëre zoti prift!

Mos u mërzit – i thotë prifti! Hiqi kuajt dhe hajde pas një jave.

Vjen burri pas një jave i buzëqeshur : Pak më mirë ! – thotë.

Mirë, i thotë prifti, hiq delet tani, nxirri jashtë dhe hajde pas një jave!

Vjen burri pas një jave i qeshur. “Më mirë, ka përmirësim!”

Mirë, i thotë prifti, hiq edhe lopët tani dhe ktheu pas një jave të më thuash!

Pas një jave burri vjen shend e verë : Prift efendi, gjithçka në rregull, i hoqa edhe lopët dhe gjithçka është në rregull. Sa i lumtur jam! Nuk kam qenë kurrë kaq i lumtur sa sot. Fitore e madhe!

E pe? – i thotë prifti, ja të dy bashkë e zgjidhëm problemin tënd, shko jeto i lumtur tani!

Nuk di se përse sot m’u kujtua kjo përrallë kur po kaloja te Pallati i Kongreseve!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.