Standard.al

Një kërkim i ri shkencor hedh poshtë ‘mitin’ që besohej për aspirinën

0

Aspirina është një ndër mjekimet më të përdorua në botë, shumë herë pa recetë.

Ekziston një mendim se marrja e një gjysmë aspirine çdo ditë në mëngjes parandalon infarktin.

Por një studim i publikuar në ‘British Journal’ nga Clinical Pharmacology tregon se nuk ka asnjë provë që e mbështet atë.

Kërkimi fokusohej në rreziqet dhe përfitimet e marrjes së aspirinës në doza të ulëta.

Ai zbuloi se ky konsum shfaqte si rrezik hemorragjinë dhe kjo gjë prevalonte mbi çdo përfitimi të mundshëm të tij.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.