Standard.al

Vdiq në moshën 105 vjecare, por ja këshillat që dha mjeku japonez se si duhet të jetojmë

0

Serumi i rinisë së përjetshme ende nuk është zbuluar, por sigurisht e dimë se ka shumë mënyra për të jetuar sa më gjatë që të jetë e mundur dhe mbi të gjitha të lumtur.

Po flasim për Dr. Shigeaki Hinohara një mjek japonez i cili, ndër të tjera, jetoi 105 vjet.

Para se të vdiste, në 2017, ai shkroi një listë të sjelljeve të mira që besonte se mund të na ndihmonin të jetojmë më gjatë dhe më të buzëqeshur.

1. Konsideroni vetëm atë që meriton vëmendjen tuaj. Stresi lëndon trupin dhe shpirtin, prandaj mos e nënvlerësoni atë as në çështje të vogla.
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress

2. Lejo të frymëzohesh. Artet, poezia dhe muzika janë burime të mëdha frymëzimi: neglizhimi i tyre nënkupton mbylljen e dyerve të imagjinatës.

3. Mos jini xheloz për dijen tuaj. Çdo gjë që mësoni, ndajeni me të tjerët si dhuratë.

4. Planifikoni, gjithmonë. Mos u habitni nga ditët që kalojnë: planifikoni gjërat, dhe asnjë angazhim kurrë nuk do të jetë shumë i lodhshëm!

5. Hiqe mendjen nga dhimbja. Mos mendoni për atë që ju lëndon dhe merr energjinë tuaj, mësoni t’i lini gjërat të rrjedhin dhe hidhini prapa shpatullave.

6. Mos i lini pas dore gëzimet e përditshme. Mos harroni të përkëdhelni veten dhe ata rreth jush, duke shijuar momentet e vogla të gëzimit.

7. Mos u ndalni në “kundërshtinë” e parë. Në një diskutim, gjithmonë përpiquni të dëgjoni versione të ndryshme, kështu që ju do të jeni më objektiv!

8. Hani të shëndetshëm dhe flini mjaftueshëm. Shëndeti është një aset i çmuar, mos e humbisni atë.
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress

9. Besoni te vetja. Ka një ndryshim midis përulësisë dhe mungesës së vetëbesimit: mos kërkoni ndihmë për çdo vështirësi të vogël, zgjidheni!

10. Mos u bashkangjitni me paratë. Ata janë bërë për t’u shpenzuar, prandaj mos kaloni në depresion kur xhepat tuaj të zbrazen.

11. Gjeni një model reference. Rrethojeni veten me njerëz që mendoni se janë më të mirë se ju, dhe kur jeni të pavendosur, kërkoni këshilla me përulësi.

12. Duajeni punën që bëni. Nëse bëni një punë ku keni argëtim, nuk do të ndjeni atë si punë as edhe një ditë në jetën tuaj.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.