Standard.al

Prokuroria turke kërkon 10 vite burg për mikun e Edi Ramës

0

Hetimi për Sinan Idrizi, partner i kompanisë Air Albania Airline, i cili dyshohet se mashtroi biznesmenin Adnan Polat, një nga ish-presidentët e Galatasaray, ka përfunduar.

Në aktakuzën e përgatitur nga prokuroria, i dyshuari Idrizi u kërkua të dënohej deri në 10 vjet burg për ‘mashtrim të kualifikuar’.

Media turke Adnan Polat, Kryetari i Bordit të Grupit Polat, ish-Presidenti i Klubit Sportiv Galatasaray, paraqiti një kallëzim penal në Zyrën e Prokurorit Publik të Stambollit, duke pretenduar se ai ishte mashtruar nga partneri i kompanisë Air Albania Airline dhe menaxheri i Flamurtari, një nga ekipet shqiptare të Super League. Pas ankesës penale, hetimi për Idrizi ishte përfunduar dhe aktakuza ishte përgatitur.

Sinan Idrizi njihet si mik i afërt i Edi Ramës.

Në aktakuzën e përgatitur nga Zyra e Prokurorit Publik të Stambollit, Adnan Polat mori pjesë në peticionin e ankesës të paraqitur në prokurori nga avokati i Adnan Polat.

E themeluar nga ndërmarrjet Global Fludius International (GFI) dhe Petroleum Consulting Partners (PCP), kompania me emrin GFI Albania SH.P.K ka bërë një biznes shumë fitimprurës në Shqipëri dhe iu afrua Polat duke thënë se kjo kompani mund të ndihmojë Polat nëse kërkohet të blihet nga Adnan Polat.

3 milion 500 mijë dollarë u tha se u parapaguan

Në peticionin e kallëzimit penal në aktakuzë, tarifa e kompanisë së të dyshuarit Sinan Idrizi ndaj Adnan Polat është 17 milion dollarë, një parapagim prej 3 milion 500 mijë dollarë, kjo pagesë do të mbahet në një llogari bankare ndërkombëtare, ndërsa shqyrtimi i kompanisë është thënë se do të bëhej, nëse rezultati i provimit ishte pozitiv, paratë do të kalonin tek pronarët e kompanisë, dhe nëse do të ishte negativ, do t’i ktheheshin kompanisë.

Polat dhe Idrizi vunë në dukje se takohen me Kryeministrin shqiptar

Në aktakuzë, që përfshinte një peticion të ngritur kundër prokurorisë nga avokati i Polat, Adnan Polat dhe Sinan Idrizi shkuan në Shqipëri në 3 nëntor 2016, diskutuan çështjen me Kryeministrin shqiptar, morën pëlqimin dhe mbështetjen e tij, Polat i besoi të dyshuarit, Me nënshkrimin e ‘Kontrata e Karzit’ në 24 nëntor 2016, u deklarua se ai depozitoi 3 milion 500 mijë dollarë në llogarinë e Idrizi, që është pagesa e transferimit të depozitave.

Në peticion në aktakuzë thuhej se procesi i rishikimit të kompanisë ishte negativ, nuk kishte përparim në projekt, i dyshuari bëri deklarime të rreme dhe mashtrime duke përdorur emrin e Kryeministrit shqiptar, dhe marrëveshja e kredisë u përfundua, por i dyshuari nuk i ktheu paratë.

Është thënë se Sinan Idrizi nuk i ka kthyer paratë

Në aktakuzë, e cila përfshinte deklaratën e klientit Adnan Polat, u regjistrua se i dyshuari Sinan Idrizi nuk i ktheu padrejtësisht 3 milion 500 mijë dollarë që ai mori nga kontratat që ata bënë dhe tha që po ankohej.

Në aktakuzë, i dyshuari Sinan Idrizi dëshironte që kompania me emrin GFI në Shqipëri të menaxhohej nga një kompani turke, të prezantonte klientin, Adnan Polat, dhe pronarët e kompanisë, ku pronarët e kompanisë donin që 20% të parave të paguheshin paraprakisht, se ai ishte garantuesi midis dy grupeve. Është thënë se kompania ishte e pastër si rezultat i ekspertizës dhe procedurave të kërkimit.

Sinan Idrizi nuk pranoi akuza

Në deklaratën e të dyshuarit Sinan Idrizi në aktakuzë, thuhej se sipas marrëveshjes, 3 milion 500 mijë dollarë ishin depozituar në llogarinë e tij, paratë u transferuan në llogarinë e kompanisë më vonë, ai nuk i përdori këto para, Adnan Polat nuk mundi të gjente 13 milion 500 mijë dollarë të mbetur, dhe nuk mashtroi askënd.

Është regjistruar që Sinan Idrizi po përpiqej të shpëtonte nga krimi.

Në aktakuzë, edhe pse i dyshuari Sinan Idrizi nuk i pranoi akuzat, ai nuk iu përgjigj përpjekjeve të komunikimit të klientit pasi mori paratë dhe ndaloi përparimin e procesit, ai nuk u përgjigj në përpjekjet e komunikimit të klientit Adnan Polat, ai nuk i transferoi paratë e marra përmes marrëveshjes së huasë tek klienti pas përfundimit të kontratës, dhe ai nuk i transferoi paratë, ai mori përmes kompanisë është vërejtur se ai nuk respektohej për mbrojtjen e tij.

I dyshuari Sinan Idrizi u kërkua të dënohej me 3 vjet deri në 10 vjet burg për ‘mashtrim të kualifikuar’. Aktakuza u dërgua në Gjykatën e Assize të Stambollit. Nëse aktakuza pranohet, i dyshuari Idrizi do të paraqitet para gjykatësit në ditët në vijim. /FaxWeb

Image

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.