Standard.al

Ulen vdekjet/ Britania njofton 106 viktima nga COVID-19 në 24 orë…

0

Britania ka njoftuar paraprakisht 106 viktima nga COVID-19, duke rritur numrin zyrtar në 38,482.

Zyrtarët e Departamentit të Shëndetësisë publikojnë çdo pasdite numrin e të dhënave zyrtare të vdekjeve dhe rasteve të reja me COVID-19 në Mbretërinë e Bashkuar, raporton Dailymail.

Shëndeti Publik në Angli, njoftoi sot 85 vdekje të tjera nga Covid-19 vetëm në spitale, ndërsa Skocia njoftoi 9, Uellsin 11 dhe Irlandën Veriore një.

Të dhënat nga certifikatat e vdekjes tregojnë se më shumë se 46,000 njerëz kishin vdekur nga virusi deri më 15 maj, 36 përqind më shumë sesa numri zyrtar i dhënë nga Departamenti i Shëndetësisë (33,998) në atë kohë.

Nëse e njëjta shumë matematikore do të ishte aplikuar për numrin e djeshëm prej 38,316, do sugjeronte se numri i vërtetë i vdekjeve aktualisht është rreth 50,000.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.