Standard.al

Arrestohen 10 shqiptarë në Itali, banda drejtohej nga familja 4 anëtarëshe

0

Makina të fuqishme luksoze, ármë, qindra mijëra euro para të gatshme. E gjithë kjo, sipas asaj që është kónfiskuar nga pólicia italiane, që vinte nga vjédhjet në shtëpi private në Milano dhe Italinë Veriore.

Në fakt, në orët e para të agimit në 29 maj 2020, në provincën e Milanos dhe në Monza dhe Brianza, ushtarët e Kompanisë Sesto San Giovanni bllokuan 10 të dyshuar (të gjithë me origjinë shqiptare) me një dekret arrestimi të prokurorit, lëshuar nga prokurori publik i Monzës.

Ata akùzohen për vjédhje shtëpie, pritje të sendeve të vjédhura, pastrim parash dhe mbajtje të palígjshëm të ármëve të zjárrit. Pesë subjekte të tjera të hetuara u raportuan gjithashtu në gjendje lirie.

Masat duhet të vërtetohen nga gjykatësi i gjykatës Monza. Hetimet, kanë nisur nga toger Paderno Dugnano në janar të vitit 2020 dhe të kryera së bashku me ushtrinë e seksionit operacional Compagnia di Sesto San Giovanni, kanë bërë të mundur dokumentimin e ekzistencës së një grupi kríminal – me 4 anëtarët kryesorë të të njëjtës familje shqiptare (me banim në Paderno Dugnano) – e cila, ishte e përkushtuar për marrjen dhe pastrimin e të ardhurave të palígjshme të destinuara, përmes korrierëve për në Shqipëri, ishte bërë pikë referimi për të gjithë të dyshuarit.

Këto të fundit, të ndarë në grupe autonome, kryenin vjédhjet e shtëpive në të gjithë Veriun. Në banesat e tyre u gjetën mbi 250 mijë euro në para, Audi të fuqishëm dhe ármë

Vëllimi i biznesit të grupit kríminal ishte veçanërisht domethënës, deri tani i përmbledhur në rreth 600 mijë euro për t’u përdorur ndoshta për spékulime të pasurive të patundshme në zonat turistike të Shqipërisë.

Gjatë operacionit të karabinierëve, u gjetën dhe u sekuéstruan para në vlera të ndryshme për mbi 250 mijë euro; 7.5 kilogram ar, orë dhe gurë të çmuar; 259 midis orëve dhe bizhuterive të markës dhe vlerës së vlefshme; pjesë të ndryshme numizmatike dhe orë xhepi kolektive; peshore precize argjendari dhe reagentë; dy Audi Rs3 Rs4 të fuqishëm me pllaka të klonuara; dy ármë zjárri dhe 4 pistóletë të vjédhura me mùnicion. Dhe gjithashtu, TV, tableta dhe telefona celularë (gjithmonë të vjédhur), si dhe mjete vjédhjesh me góditje gypi, çorape me disqe dhe detektorë të metave.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.