Standard.al

“Shembja e Teatrit Kombëtar, një barbari”, Vangjel Dule: Kemi qeveri ‘one man show’

0

Kryetari i PBDNJ, Vangjel Dule i ftuar në emisionin “Real Story” në “News 24” u shpreh se shembja e Teatrit Kombëtar ishte një barbari.

Vangjel Dule: Qeveria veproi në një mënyrë barbare për Teatrin. Shoqëria ziente nga brenda për Teatrin, në mbrojtje të godinës. Vlera e madhe qëndron tek historia. Teatri Kombëtar ka pasur vlera të jashtëzakonshme historike. Ekzistonin të gjitha mundësitë që godina të restaurohej. Ajo që ndodhi ishte barbari. Teatri ishte i vjetër më shumë sesa shteti.

Fatos Lubonja: Teatri nuk rri vetëm tek ajo godinë. Cështja qëndron tek një sistem kriminal që kemi ngritur. Del gjithë bota ngrihet e këtu kryeministri tallet. Kjo është shumë e rëndë. Nuk pamë një akuzë, kemi një bandë.

Vangjel Dule: Kemi demokraci të rënë. Ne kemi një sistem tiranie. Ne kemi pushtet të vjedhur nga një individ dhe jo parti. Ke kemi one man shou. Nuk ka ministra, ka vetëm lajkatarë. Unë e shikoj si shpresë ndërhyrjen e faktorit ndërkombëtar. Rama ka kapur gjithcka. Kemi shtet pa Gjykatë Kushtetuese, shtet që funksionon vetëm me rrjete sociale, pa ligje

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.