Standard.al

“Do të vijmë në pushtet me një kauzë të madhe”, Kadilli flet për ‘kontratën morale’: E keqja në Shqipëri më në fund do të ndëshkohet!

0

Anëtari i kryesisë së Partisë Demokratike Fatbardh Kadilli, gjatë një interviste në emisionin “Pasdite me Xhaxhiun” në Fax News foli në lidhje aktualitetin politik dhe planin që ka Partia Demokratike për të fituar zgjedhjet e përgjithshme.

Kadilli theksoi se PD do të vijë në pushtet me një kauzë të madhe, ndërkohë që u ndal në dy çështje thelbësore.

Kadilli tha se kauza e parë është se që të ndëshkohet e keqja dhe të ndahen shqiptarët nga e keqja, ndërkohë që shtoi se duhet edhe të kthehet drejtësia legale për qytetarin.
Xhaxhiu: Si do të më bindje ti se do të vinit në pushtet në 2021 me çfarë mënyre? A do të ktheheni me një revolucion apo kauzë të madhe?

Natyrisht me një kauzë të madhe. Kauza jonë është ne kemi si forcë politike, duhet jo thjeshtë të bëjnë mëe tranziscion apo të largojmë Rmanë, më tepër se tranzicion na duhet ti sigurojmë shqipatrëve në kontratë morale të vijmë në pushtet me një mision të madh të ndahemi nga e keqja dhe nga e keqja ndahemi vetëm duke e ndeshkuar krimin e së keqes.

Kësaj rradhe duan që më në fund në Shqpiëri e keqja të ndëshkohet. Duhet të bëjmë model suksesi një njeri që punon dhe jo banditin dhe hajdutin që janë instaluar nga kjo qeverisje. Premtimi ynë i dytë është që, shqipatrët nuk kanë vuajtur për mungesë lirie por u ka munguar drejtësia, drejtësia legale. Padrejtësinë e kemi vënë re. Mua ma japin shëribimin. Këtë padrejtësi ne duhet tua plotësojmë shqipatërve duhet të instalojmë një isntitucuon të rëndësihëm demokratik.

Xhaxhiu: Pse nuk ngjit zoti Basha?

Kadilli: Z. Basha ka arritur të mbledhë të gjithë demokratët. Z. Basha nuk është lideri tipik shqiptarë, por këto dy çështje që përmenda nuk bëhet me instiucionet që ka prodhuar lidershipi i fortë dhe me muskuj. Që të krijojmë atë që nuk kemi pasur na duhet me të vëtetetë z. Basha. Nëse duam një lidër për kompromis që të ndërtojmë institucione që ti shërbejnë dhe të majtës dhe të djathtës na duhet z. Basha.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.