Standard.al

Çështja ‘Dvorani’, Hazizaj: Meta ka të drejtë, institucionet e drejtësisë nuk po funksionojnë

0

I ftuar në emisionin Arena në RTV ORA, konstitucionalisti dhe njohësi i mirë i Kushtetutës, Sokol Hazizaj, ka thënë se ligjërisht mandati i kreu i KED, Ardian Dvoranit i ka mbaruar mandati, dhe Presidenti Meta ka të drejtë në këtë pjesë.

Hazizi: Po ta shohësh juridikisht, konstatimi i Presidenti është korrekt, nuk mundet të ushtrosh mandatin edhe një herë e gjysmë, por kjo lloj gjëje që është krijuar jo kushtetuese sot, botërisht e njohur, ligjërisht e papranueshme kur shoqërohet edhe me pamundësinë intelektuale të institucioneve që mund ta konstatojnë lehtësi këtë ndërprerje  të mbarimit të mandatit, tregon që reforma në drejtësi nuk është artikuluar dhe nuk kuptohet drejtë.

Përtej konfliktit mes Presidenti dhe mazhorancës, ajo që konstatohet është se organet e drejtësisë nuk funksionojnë. KLGJ votoi për një lëndë që nuk e ka kompetencën e vetë që të konstatojë ndërprerjen apo mbarimin e mandatit të Gjykatës së Lartë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.