Standard.al

Mjeku shqiptar: Koronavirusi mund të bashkëjetojë me ne për disa muaj

0

Mjeku Arjan Mezini eshte shprehur se vendi ynë është ende ‘nën ethet’ e koronavirusit.

Gjithashtu ai shtoi se ne spitalin ‘COVID 2’, janë 6 pacientë në terapi intensive.

E plote:

Praktika më e mirë do ishte testimi më i gjerë. E kam kërkuar testimin për imunitetit. Mjekët imunë mund të përdoreshin në vijën e parë. Analiza për imunitetin nuk është aq e kushtueshme sa tamponi. Mund ta bënte çdo laborator. Në dijeninë time është diskutuar. Znj. Tomini u shpreh se do realizohet në laboratorin qendror që QSUT në Tiranë. Ajo tha së shpejti.

Po ashtu ky mjek ka thënë se koronavirusi do të bashkëjetojë me ne për disa më muaj. Më pas ka vazhduar:

Është një virus i ri, thuhet se do bashkëjetojë me në me muaj. Duket qenë virus respirator, infektimi do bjerë me rritjen e temperaturave. Por duhet të jemi prapë më të kujdesshëm, jo më grumbullime masive dhe të kemi medikamente më efikase.

Sjellim në kujtesë se në vendin tonë vazhdojnë thirrjet për të qëndruar në shtëpi për të respektuar higjenën personale dhe distancimin social.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.