Standard.al

E prekur nga koronavirus/ Shkrimtarja Elvira Dones letër emocionuese për të bijën…

0

 

 

Shkrimtarja Elvira Dones një letër të rrallë, mjaft prekëse për të bijën që jeton në Gjenevë, që siç duket është infektuar nga koronavirus. Dones shkrimtarja epike, me tone monumentale ja ku “dorëzohet” në këtë letër, duke dhënë forcë, e kurajo jo të zakontë, por në pak radhë me një mjeshtëri artistike. Kushdo që e lexon, do kuptojë se deri ku ngacmon forca e një nëne, si krijohet surealizmi nga një jetë reale, jetë e gjallë.

Ja letra e plotë që sapo ka shpërndarë në rrjetet sociale, në facebook:

“Le të jemi të sinqertë, kur godet afër shtëpisë është ndryshe. Jo racontiamoci balle, është ndryshe. Kur të godet vajzën tënde jashtë kësaj bote është ndryshe. Përpiqesh ta mbash bashkë, dhe të jesh racional, dhe jo i çmendur. Ju përpiqeni të luftoni nënën ballkanike të rrënjosur thellë në ju. Por, sado vite ke qenë larg rrënjëve, sado që je përpjekur të jesh i drejtuar nga niveli. Ajo është vogëlushja jote. Ajo grua e bukur, aq e rrumbullakët, shumë më e mirë se ti, ajo që e quan gjithmonë kur vetë je i ngatërruar. Ajo grua tani, në banesën e saj të vogël të Gjenevës, ka virusin e çmendur, dhe e ul atë për ty, sepse mendon se nuk merr ndonjë dridhje të vogël në zë, ajo mendon se po të siguron: mama s ‘ ka gjë . №, nuk është në rregull, vogëlushja ime, vajza ime e jashtëzakonshme. Nuk është në rregull! Thjesht kam nevojë që ti të zvarritesh në barkun tim tani. Dua që ti, gruaja ime e bukur, të kujdesesh për të. Dhe unë nuk jam aty për ty”.

Ne i urojmë shëndet bijës së shkrimtares, dhe një kalim sa më të lehtë nga ky infeksion që ka prekur tashmë mbarë globin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.