Standard.al

Mjekët italianë propozojnë teste masive pas krizës së koronavirusit

0

Përpara se njerëzit të kenë mundësinë që të dalin nga shtëpia e të rikthehen në punë, duhet si fillim të testohen. Ky ka qenë sygjerimi që është bërë nga Filippo Anelli për situatën në Itali.

Presidenti i Federatës Kombëtare të Urdhrave Mjekësorë thotë se kjo mund të jetë zgjidhja e mundshme në momentin që njerëzit do të lejohen t’i kthehen jetës.

Anelli kërkoi që të përdoren teste të shpejta që mund të tregojnë se cilët persona kanë zhvilluar imunitet ndaj koronavirusit. Këta persona që rezultojnë “të pastër” mund të kthehen në punë në momentin që të rihapen aktivitetet.

Gjithsesi, ai vë në dukje, që këto teste duhet të jenë  të jenë të vlerësuar më parë nga Instituti i Lartë i Shëndetit në vend. Italia vazhdon të mbetet vendi më i prekur nga koronavirusi në Evropë me 97,689 raste të konfirmuara dhe 10,779 viktima.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.