Standard.al

Zyrtare nga vendet më të prekura, Italia tejkalon dyfishin e Kinës, Spanja rritje të frikshme 24 orët e fundit…

0

Sot në mesditë, Observatori i Universitetit Johns Hopkins raportoi shifrat e personave të prekur nga koronavirusi në gjithë botën.

Në Kinë janë diagnostikuar 81.228 raste dhe 3,287 vdekje. Masat e izolimit shoqëror tani kanë filluar të skadohen dhe vëmendje e veçantë po i kushtohet identifikimit të shpërthimeve që hyjnë në vend nga jashtë.

Italia fqinje vazhdon të rrisë incidencën e saj dhe tani renditet në vendin e dytë në listë me 74.386 raste të konfirmuara dhe kryeson listën e vdekjeve me 7.503, më shumë se dyfishi i Kinës. Vendet në fjalë ndiqen nga Shtetet e Bashkuara me 68.573 raste dhe 1.036 vdekje, të cilat sipas OBSH-së do të jenë fokusi i menjëhershëm i epidemisë pas Evropës.

Spanja ka 49.515 raste të konfirmuara dhe 3,647 vdekje, duke tejkaluar vdekjet në Kinë.

Në pjesën tjetër të Evropës, Gjermania ka 38.609 raste dhe 213 vdekje, Franca ka 25.233 raste dhe 1.331 vdekje dhe Mbretëria e Bashkuar ka 9.529 raste të konfirmuara dhe 465 vdekje. Zvicra gjithashtu ka një numër katër-shifror të çështjeve me 10.909, Hollandën me 6.412, Belgjikën me 4,937, Danimarkën me 1.851, Norvegjinë me 3,100, Suedinë me 2.526, Austrinë me 6.001, Portugalinë me 2,995, Irlandën me 1.564, Luksemburgu me 1.333 dhe Polonia me 1.085. Turqia ka parë një rritje të mprehtë ditët e fundit me 2.433 raste të konfirmuara dhe 59 vdekje, me vlerësimet e çështjeve faktike që kanë arritur në disa mijëra.

Në Greqi, numri i rasteve është rritur në mënyrë të qëndrueshme në 821, me 23 vdekje.

Coronavirus – Spanjë: Mbi 8,500 raste utë reja dhe 655 vdekje në 24 orë

Spanja ka regjistruar 8,578 shpërthime të reja dhe 655 vdekje të reja nga epidemia e koronavirusit në 24 orët e fundit, njoftoi ministria e shëndetësisë.

Numri i përgjithshëm i vdekjeve tejkaloi 4,000. Përhapja në vend u rrit në 56.198 nga 47.610 dje. Numri i vdekjeve u rrit në 4.089, nga 3.434 të Mërkurën.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.