Standard.al

Covid-19/ Pamje tronditëse nga Bergamo, kisha mbushet me arkivolët e të prekurve

0

Kisha San Giuseppe, në qytetin e Seriate, Bergamo është e mbushur me arkivole ku vendosen viktimat e shkaktuara nga koronavirusi dhe pas mbarimit të ritualit nga prifti ato dërgohen në një qytet tjetër ku dhe bëhet djegia e trupave të tyre.

Në provincën që është epiqendra e epidemisë në Itali këto ditë, nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme për t’u marrë me nivele të larta të vdekshmërisë, kështu që arkivolet me trupat transportohen në qytete të tjera për djegie dhe më pas u kthehen të afërmve.

 

Në rastin e San José, arkivolët ishin vendosur në vende të numëruara në dyshemenë e kishës para se të mbaronte ceremonia e shkurtër, dhe më pas transportoheshin jashtë nga një personel i pajisur posaçërisht në kostume dhe maska ​​të bardha mbrojtëse dhe ngarkoheshin në kamionë ushtarakë për të vozitur në kremifikimi në një krematorium në Ferrara në provincën Emilia-Romagna.

 

Ndërkohë deri më tani në provincën e Bergamos janë regjistruar mbi 6.700 raste të prekur nga koronavirusi dhe shumë prej tyre kanë ndërruar jetë

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.