Standard.al

Fjalimi prekës i kryeministrit italian Conte: Nuk i imagjinoja kurrë kamionët e ushtrisë me arkivole

0

“Coronavirus është një provë shumë e ashpër, ne jemi ballafaquar me zakone të reja të jetës, qeveria ka vepruar me shpejtësinë më të madhe, historia do të tregojë nëse ne jemi dakord me të”. Giuseppe Conte ka mbajtur një fjalim në Dhomën e Deputëtve.

Është hera e parë që nga shpërthimi i urgjencës së koronavirusit. “Asnjëherë nuk e imagjinoja se do t’i shikoja kamionët e Ushtrisë që shëtisnin me arkivole. “, filloi ai fjalimin e tij.

“Ne e kuptojmë që ndërhyrja e kryer deri më tani, sado e rëndësishme, nuk është e mjaftueshme. Kjo është arsyeja pse ne po punojmë për të rritur mbështetjen e kredisë, e cila sot çon në mobilizimin e 350 miliardë eurove: me ndërhyrjen e re ne kemi besim se kemi arritur mbështetjen po aq domethënëse dhe me ndarje jo më të vogël se 25 miliardë të alokuara tashmë “.

“Falë përpjekjeve të jashtëzakonshme të mjekëve dhe infermierëve, epidemia ka shkaktuar një krizë të paparë për Italinë dhe BE, me një ndikim negativ që prek të gjithë sektorët. Çdo ditë ne jemi të detyruar të regjistrojmë vdekje të reja, është një dhimbje e jashtëzakonshme se kurrë nuk do ta kishim menduar: Ngushëllimet e familjes time shkojnë për familjet e atyre qytetarëve që ne shohim duke paralizuar në arkivolet “.

Kryeministri Giuseppe Conte në informacionin e tij në Dhomën e deputetëve mbi Covid-19 i drejtohet infermierit Michela: “Ne nuk do t’ju harrojmë”. “Armiku është i padukshëm – u shpreh ai- hyn në shtëpi, ndan familje. Dhe urgjenca sfidon të gjitha bandat jetike të vendit”. “Buxhetet do të vijnë, sot është koha për përgjegjësi dhe veprim, nuk ka shpëtim”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.