Standard.al

34 të vdekur dhe 388 të infektuar nga koronavirusi në Iran

0

Numri i vdekjeve nga koronavirusi në Iran është rritur në 22 sipas agjencisë IRNA. Ndërkohë janë konfirmuar 141 raste të reja. Autoritetet pezulluan lutjet për ditën e premte më 28 shkurt. Virusi është përhapur në 20 nga 31 provincat iraniane.

Shkalla e vdekshmërisë është rritur në mbi 13%, dukshëm më e lartë se çdo vend tjetër që përjeton një shpërthim të patogjenit. Disa dyshojnë se mund të jenë nën raportimin e numrit të përgjithshëm të rasteve, të cilat janë më shumë se 140. Shkalla e vdekjes në provincën Hubei të Kinës, epiqendrën e virusit, është rreth 2%.

Vendi, i cili tashmë është duke luftuar me një krizë ekonomike të përkeqësuar nga vendosja e sanksioneve amerikane, po përpiqet të përmbajë virusin, si dhe frikën që ai po shkakton te njerëzit.

Megjithë përhapjen e virusit, Presidenti Hassan Rouhani tha të mërkurën e 26 shkurtit se autoritetet nuk do të karantinojnë asnjë qytet iranian. Ai paralajmëroi gjithashtu që virusi të bëhej “armë në duart e armiqve tanë”, si pjesë e “propagandës” kundër vendit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.