Standard.al

Meta: Pse në 2 mars socialistët do vijnë të parët në shesh

0

Në një intervistë për emisionin “5 pyetjet nga Babaramo”, Presidenti i Republikës Ilir Meta është shprehur se shqiptarët duhet të nguten, duhet të reagojnë dhe duhet ta kuptojnë të gjithë se me vullnetin e sovranit askush nuk duhet të luajë, që nga Presidenti i Republikës.

 

Gazetari: Çfarë duhet të bëjë populli?

Presidenti Meta: Populli në radhë të parë, me pjesëmarrjen. Pastaj të tjerat do t’i komunikojmë në miting. Në manifestim. Kjo është fjala më e mirë.

Gazetari: Dakord. Ju e thirrët popullin, mirëpo populli opozitar, ose më saktë drejtuesit e popullit opozitar hezituan t’i përgjigjeshin thirrjes suaj. Në mos gabohem ju deklaratën e keni bërë…?

Presidenti Meta: Unë nuk kam pasur asnjë preferencë.

Gazetari: …në datën, domethënë pesë ditë më pas, pasi ju thirrët zotin Basha, që tha se mbështesin thirrjen e Presidentit, ndërkohë që populli opozitar priste tekstin pas pesë minutash, jo pas pesë ditësh? Si e shpjegoni këtë?

Presidenti Meta: Unë i kam thirrur të dyja palët, për mirëkuptim, në mënyrë të vazhdueshme, edhe për rastin konkret. Unë i kam konsumuar të gjitha veprimet e mia me parlamentin apo me mazhorancën. Ua kam bërë të qartë: Zotërinj, mos bëni këto lojëra! Hajdeni të bashkëpunojmë, të mos përplasemi, sepse ju nukmund të rrëmbeni në këtë mënyrë Gjykatën Kushtetuese, nëmënyrë antikushtetuesese. Ju bëni detyrat tuaja sipas ligjit, sipas Kushtetutës! Ato përgjegjësi që ia janë caktuar parlamentit. Unë bëj të miat si President. Të bashkëpunojmë në respekt të Kushtetutës!

Ia kam bërë edhe mazhorancës të gjitha kërkesat e mia dhe sqarimet, por edhe paralajmërimet se po shkoni shumë larg se sa mendoni edheju vetë. Por çfarë të bëjmë tani?! Ata kanë hyrë në një skenar pengmarrjeje dhe nukjanë të lirë në veprimet e tyre dhe nuk janë sovranë për të marrë vendime që ushërbejnë vendit, që u shërbejnë qytetarëve shqiptarë, që i shërbejnë edhe interesit publik.

Ata nguten, kanë një panik të madh. Është çështja e tyre. Por edhe shqiptarët duhet të nguten, duhet të reagojnë dhe duhet ta kuptojnë të gjithë se me vullnetin e sovranit askush nuk duhet të luajë, që nga Presidenti i Republikës.

Thirra opozitën, sepse ishin disa fakte. Përse ta thërrisja Edi Ramën?! Ta thërrisja për veprat kriminale të Etilda Gjonajt që ai i dinte se është e qartë që fakti se ajo ajo nuk jep dorëheqjen dhe fakti se ai nukkërkon shkarkimin e saj, është e qartë se ajo e ka bërë me porosi dhe me mbrojtje politike. Për çfarë ta thërrisja?! Ai i dinte këto gjëra. Jam i sigurt se kryetari i opozitës nuk i dinte këto gjëra. Dhe përfaqësues të tjerë të opozitës nuk i dinin këto gjëra. Kështu që Presidenti i Republikës ua sqaroi edhe atyre këtë veprimtari kriminale, që bashkëngjitur edhe me skenarin e fundit të provokimit për të kaluar ligjin antikushtetues për rrëmbimin mafioz të Gjykatës Kushtetuese, për të pasur Gjykatë Kushtetuese me gjyqtarë të standardit Dvorani, Arta dhe Etilda se çfarë pasojash mund të ketë kjo për të gjithë Shqipërinë dhe për vetë opozitën, e cila duhet të jetë mbrojtësja e parë e demokracisë dhe e të drejtave të çdo qytetari shqiptari që i cenohen.

Por unë nuk kam përjashtuar njeri dhe nuk kam bërë thirrje që të vinë disa parti kundër disa të tjerave. Unë mendoj se socialistëve u takon të parëve të vinë në Bulevard. Përse u takon socialistëve? Sepse ata kanë pasur kontributin kryesor me tolerancën dhe përgjegjshmërinë që kanë treguar në 1998-n për ta bërë Shqipërinë me një kushtetutë mjaft demokratike. Ata kanë përgjegjësinë në 2008-n që nuk e kuptuan skenarin e organizatës ndërkombëtare atëhere për ndryshimet që u bënë, për të ardhur demokracia në këtë situatë që jemi sot. Dhe ata janë më të përjashtuar se kushdo tjetër nga qeverisja, nga llogaridhënia. Kështu që jam i sigurt se ata do të vinë për të shpëtuar dinjitetin e tyre.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.