Standard.al

Po jemi në diktaturë!

0

Nga: Dritan Kaba

Shoh ne faqet e FB njerez qe punojne ne shtet dhe fatkeqesisht si me komande bejne “share” aktivitetet e Edit. Jane thuajse te njejtet qe te shkruajne ne inbox dhe me shkruajne sa here bej shkrime dhe me inkurajojne. Nuk ka gje me diktatoriale se te trysnosh njerezit me buken e gojes te bejne te kundertene e asaj qe mendojne.
Nuk ka shembull me te qarte te vendosjes se diktatures. Atehere kur njeriu nuk eshte i lire nga presioni i shtetit te thote dhe te shprehe ate qe mendon.
Kjo eshte diktature e paster ne mes te Evropes. Ambasadoret nuk e vene re kane mbyllur sot dhe veran shijojne.
Askush, perveç vete shqiptareve nuk mund ta ndrushoje kete realitet te dhimbshem, ndryshe te gjithe beni gati valixhet. Biznesi i vogel po falimenton per llogari te oligarkeve. Fermeret jane ne kufinjte e ekzistences per buken e gojes. Me mire i del te shkojne te punojne argate ne vendet fqinje se te mbjellin dhe punojne token e tyre. Blegtoret jane drejt mbylljes se aktivitetit te tyre. Industria prodhuese> Naftetaret jane ne greve urie se kane muaj te tere pa marre rrogat. Ajo qe ekziston eshte drejt falimentimit. Vetem nje gje lulezon, PPP kriminale dhe korruptive.
Kjo eshte nje pasqyre e shkurter ku jemi sot. NJe shtet qe nuk ka as gjykata as prokurore ku qytetaret te ankohen. Nuk ka Gjykate kushtetuese. Askush nuk mund te kerkoje te drejten e tij te neperkembur.
Ndaj kush do te mbroje veten, Familjen, Atdheun vendin e tij e ka ne 2 mars ne bulevard per te protestuar per te mbrojtur intitusionin e fundit te pakapur ende, Gjykaten Kushtetuese..

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.