Standard.al

UEFA përjashton për 2 sezone Manchester City-n nga kompeticionet europiane

0

UEFA ka ndaluar gjigantët e futbollit anglez Manchester City nga konkursi fitimprurës i Champions League për dy sezone.

• Ai tha që klubi kishte bërë shkelje serioze të rregullave të rregullave të lojërave të ndershme të organit drejtues të futbollit evropian.

• UEFA tha se kampionët e Premier League kishin “mbivlerësuar të ardhurat e sponsorizimit” midis 2012 dhe 2016.

• Rregulloret u krijuan për të ndaluar klubet super të pasura nga prishja e sportit duke shpenzuar shuma të tepërta parash për lojtarët. Ish-presidenti i UEFA-s, Michel Platini e quajti praktikën e shpenzimeve jashtë shtetit “doping financiar”.

• Rregullat kërkojnë që klubet të balancojnë rastet e tyre të futbollit, siç janë të ardhurat nga televizioni dhe të ardhurat tregtare, me daljet e tyre, të cilat përfshijnë tarifat e transferimit për lojtarët e rinj dhe pagat.

• Manchester City tha në një deklaratë se do të apelojë gjykimin.

Ky është njoftimi më i fundit që vjen nga BBC dhe nga Euronews.com.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.