Standard.al

Dy vite jashtë Champions, reagon ashpër Manchester City: Dënimi i paracaktuar nga UEFA që në 2018, e ndjekim çështjen në KAS

0

Manchester City ka hedhur akuza ndaj UEFA-s duke thënë se dënimi i sotshëm nuk ishte surprizues pasi ishte paracaktuar që në 2018 para fillimit të hetimit.

Klubi anglez u dënua me dy vite mospjesëmarrje në kompeticionet europiane si dhe me një gjobë 30 milion euro por premton se ccështjen do e ndjekë në Gjykatën e Arbitrazhit Sportiv në Lozhanë.

”Manchester City është i zhgënjyer, por jo i befasuar nga njoftimi i ditës së sotme nga Dhoma Venduese e UEFA-s. Klubi gjithmonë ka parashikuar nevojën përfundimtare për të kërkuar një organ të pavarur dhe një proces për të marrë në konsideratë në mënyrë të paanshme organin gjithëpërfshirës të provave të pakundërshtueshme në mbështetje të pozicionit të tij. Në Dhjetor 2018, Hetuesi Kryesor i UEFA-së paratha publikisht rezultatin dhe sanksionin që ai synonte të dorëzohej në Manchester City, përpara se të kishte filluar ndonjë hetim.

Procesi i mëpasshëm i rrjedhshëm dhe i rrjedhshëm i UEFA-s që ai mbikëqyri ka nënkuptuar se kishte pak dyshime në rezultatin që do të jepte. Klubi është ankuar zyrtarisht në organin disiplinor të UEFA-së, një ankesë e cila u vërtetua me një vendim të CAS. E thënë thjesht, ky është një rast i iniciuar nga UEFA, i ndjekur penalisht nga UEFA dhe i gjykuar nga UEFA. Me këtë proces paragjykues që tani ka përfunduar, Klubi do të ndjekë një gjykim të paanshëm sa më shpejt që të jetë e mundur dhe për këtë arsye, në radhë të parë, do të fillojë procedurat me Gjykatën e Arbitrazhit për Sport në rastin më të shpejtë.”- shkruhet në reagim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.