Standard.al

Çaji që lufton sëmundjet e zemrës dhe goditjet në tru…

0

Sipas një studimi të ri, pirja e çajit të paktën tre herë në javë mund të zvogëlojë rre.zikun e vde.kjes nga sëm.undjet kardiovaskulare dhe është e lidhur me një jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme, të paktën në Kinë.

Studiuesit kinezë zbuluan se përfitimet shëndetësore të lidhura me çajin ishin më të theksuara tek ata që pinin rregullisht çaj për një periusdhë më të gjatë kohore.

Studiuesit shikuan të dhënat nga 100.902 njerëz kinezë që nuk kanë histori su.lmi në zemër, goditje në tru apo kancer dhe i ndanë në dy grupe: ata që e pini rregullisht, ata që e konsumonin jo shpesh dhe ata që nuk e konsumonin.

Analizat e tyre zbuluan se pirësit e rregullt të çajit kishin një rre.zik 20% më të ulët të prekeshin nga sëm.undjet e zemrës dhe goditjet në tru, dhe një rre.zik prej 22% më të ulët të vde.kjes nga sëm.undjet e zemrës dhe goditja në tru.

Në analizën e tyre, studiuesit bënë një përjshtim pë rata persona që bëjnë aktivitet fizik apo i mbahen një diete, por gjithashtu edhe për konsumatorët e alkoolit dhe duhanit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.