Standard.al

Siguronin drogën nga Shqipëria, si funksiononte banda italiane që mbushi sheshet e Bolonjës me lëndë narkotike

0

Një mega operacion i karabinierëve të Bolonjës, ka goditur një organizatë që merrej me furnizimin me drogë të shesheve kryesore të zonës.

Mbi 110 policë të ndihmuar nga qenë antidrogë dhe helikopterë u angazhuan në operacion mëngjesin e sotëm, ndërsa ishin lëshuar 14 masa arresti.

Masat paraprake

Gjashtë persona u vunë në arrest shtëpiak; për tetë, megjithatë, masa është ajo e detyrimit për të qëndruar në qytet. Grupimi i përbërë nga italianë, rusë dhe tunizianë, kishte edhe një shqiptar. Të gjithë janë midis 25 dhe 35 vjeç.

Sipas hetimeve të operacionit koduar “Battindarno”, nga emri i rrugës në Bolonja, nga ku zhvillohej shitja e lëndëve narkotike, policia ra në gjurmët e drogës që vinte nga Shqipëria. Shitja e rreth 800 dozave është zbuluar deri më tani nga hetuesit, shkruan “Corriere“.

Banda siguronte shitjen e drogës tek klientë besnikë ose blerës të rastit, duke rënë dakord përmes Whatsapp për shkëmbimin, i cili shpesh bëhej në restorante të mirënjohura të ushqimit të shpejtë në qytet.

Normat e fitimit

Ishte një tarifë fikse (80 euro për një gram kokainë, 30 për heroinë dhe 10 euro për një gram marijuanë) dhe u përdorën mesazhe të koduara: “flokë të bardhë” për të treguar heroinë, “kafe” për hashashin dhe “qumështin” për kokainën. Hetimi i karabinierëve nisi në fund të vitit 2017 në rrugën “Battindarno”: nga ai moment u bënë disa arrestime derisa erdhi operacioni përfundimtar i mëngjesit të sotëm.

Operacioni

Në përfundim të operacioneve të shumta, u kapën gjithsej katër kilogramë heroinë, një kokainë, një pistoletë gjysmë automatike dhe njëqind mijë euro para të gatshme. Anëtari i bandës i arrestuar sot ishte në pronësi të rreth dyzet gram heroinë, peshore precize dhe 10 mijë euro para të gatshme.

Gjatë këtyre dy viteve të grupit, u identifikuan bazat dhe qendrat nga të cilat ishin bërë shitjet më të rëndësishme, si dhe ato të destinuara për tregtarët e rrugëve. Në Borgo Panigale, në bodrumin e një apartamenti, ekzistonte një laborator i vërtetë (mallrat e sekuestruara padyshim nuk janë me cilësi), por edhe në provincat e Padova dhe Treviso, u identifikuan bazat mbështetëse për bandën.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.