Standard.al

Ligji për prokurimet, Brahaj: Nuk zgjidh ngërçin, duhet reformë e thellë

0

Ndryshimet e reja ligjore në prokurimet publike nuk i japin zgjidhje ngërçit të krijuar me tenderat. Drejtuesja e Open Data Albania, Aranita Brahaj, deklaron se ndërhyrjet e qeverisë janë të pamjaftueshme, ndërsa vlerëson si të domosdoshme një reformë të thellë në këtë sektor.

“Ne kishim nevojë për një reformë në sistemin e prokurimeve publike. Ligji përmbush disa nga kërkesat që janë parashtruar, por jo në mënyrë specifike ato që kanë të bëjnë me transparencën dhe konkurueshmërinë”, thekson Brahaj, e cila propozon ngritjen e një sistemi elektronik si dhe praninë e një aktori të tretë ndërkombëtar për monitorimin e kontratave publike si dy nga mënyrat më efikase për të luftuar korrupsionin me tenderat.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.