Standard.al

“I krehin bishtin njëri-tjetrit”/ Tufa: Në epokën e fëlliqur të Rilindjes, ish Sigurimsat bëjnë qoka dashnijet

0

Nga Agron Tufa:

Rituali i inicimit dhe “shenjtërimit” të ish Sigurimit të shtetit në pushtetin politik të Ramës: Drejtori i Policisë së shtetit (asokohe) Haki Çako, i cili arrestonte njerëz më 1991 për t’i ruajtë namuzin diktaturës komuniste dhe personalisht Enver Hoxhës, – nënshkruan dekorimin e një prej ish oficerëve të Sigurimit, shokun Gani Zenelaj, i njohur për punën e palodhur në rekrutimet e bp-ve si “Studenti” etj., së bashku me sivëllain e tij ish of. sigurimi, Xhavit Shalën.
Pra, ish Sigurimi sot, në epokën e fëlliqur të Rilindjes, ndjehet i sigurtë, intim e familjar; ai ka kaluar me kohë në slang-un e diktaturës dhe bën qoka dashnijet, si në kohët e kolerës: i krehin bishtin njëri-tjetrit!
Pak rëndësi ka se cili rebani nga zona e I operative e jep dekoratën.

Fotografia e Agron Tufa
Fotografia e Agron Tufa

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.