Standard.al

Salvini e zbulon: Lëvizja “Sardele” në Itali e financuar nga Soros

0

Nga: Sokol Guri
Final attack!

Edhe vete Renzi ne nje emision televiziv e ka konsideruar Salvinin si nje “mostro della campagna elettorale”, per forcen, shpirtin dhe energjine qe percjell neper piacat e Italise gjate fushatave elektorale.
Ne pak ore nga zgjedhjet per rajonin e Emilia-Romagna, Salvini ben goditijen e fundit, “le sardine“.

“Le sardine” jane nje levizje qe lindi nga “populli” me iniciativen e nje grupi studentesh. U be nje mit ne te gjithe Italine, ku te gjitha piacat mbuloheshin me parulla peshqish si nje simbol i mosnenshtrimit ndaj ideologjive te partise se Salvinit, Lega-es. Kjo levizje pesoi nje rritje drastike dhe eksponenciale brenda pak diteve ku i gjithe rrjeti u mbush me postime pro kesaj levizjeje.
Ne prag te finales se fushates elektorale, Salvini ben goditjen e fundit ndaj grupit qe bente nji anti-miting sa here qe ai bente nje miting elektoral.
Sot Salvini e konsideron kete levizje si nje levizje e nisuar dhe e financiuar nga forca te jashtme, George Soros. Ky lloj revoluzioni nisi ne prag te zgjedhjeve rajonale ne Emilia-Romagna, qe kosiderohej si bastion i se majtes, por sondazhet e fundit tregonin nje rritje te ndjeshme te Lege-es dhe Fratelli d’Italia, parti me ideologji te djatha ne kualicion sebashku.
Fotografia e Matteo Salvini

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.