Standard.al

Mjekët refuzuan turnin e natës, 7 foshnje vdesin në spital

0

Për shkak se mjekët nuk pranuan të qëndrojnë gjatë turnit të natës në shërbim, 7 foshnje kanë humbur jetën ën Britaninë e Madhe.

East Kent tha se ‘kërkoj falje me gjithë zemër ’për prindërit e rrëmuar për vdekjet që datojnë nga viti 2016. Familjet kanë ngritur shqetësime të konsiderueshme në lidhje me kujdesin për maternitetin tek besimi, i cili pret rreth 7,000 foshnje në vit.

Harry Richford lindi në Spitalin Queen Elizabeth the Queen Mother (QEQM) në Margate në nëntor 2017, por prej komplikacioneve që u shfaqën në momentin e lindjes së tij dhe kujdesit që u tregua më pas për beben, ndërroi jetë shtatë ditë më vonë.

Tani, pas një rishikimi të bërë të gjitha rasteve, Kolegji Mbretëror i Obstetërve dhe Gjinekologëve ka dalë në përfundimin se tre ose katër mjekë “në mënyrë të vazhduar” kanë shmangur turnet e natës dhe fundjavës në repartin e maternitetit.

Raportin që dëshmonte shkeljet e zbuloi gjyshi i Harry-t, Derek Richford. Një rast tjetër i përmendur aty ishte ai i Archie Poëell, i cili vdiq po në spitalin Queen Elizabeth në Margate shkurtin e vitit të kaluar, pasi stafi nuk arriti të vinte re se fëmija kishte një infeksion të zakonshëm dhe të trajtueshem streptokoku të grupit B, por i tha prindërve të shqetësuar se djali “po këndonte për ta”, në një kohë kur foshnja ishte duke luftuar që të merrte frymë!

Shtatë vdekjet e shmangshme u identifikuan nga një hetim i BBC. Ato gjithashtu përfshijnë atë të Tallulah-Rai Edvard, i cili ishte ende i lindur në janar të vitit të kaluar. Në javën e 36-të të shtatzënisë, nëna e saj u shqetësua për lëvizjen e ngadalësuar të foshnjës dhe shkoi në spital për monitorim. Por, pavarësisht se përpiqeshin të merrnin një lexim të mirë në zemër, mamitë e dërguan atë në shtëpi, duke thënë se ishin të kënaqur me ato që regjistruan. Dy ditë më vonë, foshnja u zbulua se kishte vdekur.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.