Standard.al

Alarmante/ Konfirmohen dy persona të prekur nga virusi vdekjeprurës në Francë

0

Ministri i shëndetësisë ne Francë ka konfirmuar dy raste pozitive të koronavirusit.

Është hera e parë që virusi vdekjeprurës është konfirmuar se ka infektuar njerëz në Evropë.

Virusi, i cili e ka origjinën nga Wuhan, në Kinë, ka vrarë 26 njerëz dhe ka infektuar më shumë se 800.

Shumica e rasteve kanë qenë në Wuhan, ku virusi besohet të ketë origjinën në një treg që tregtohej në mënyrë të paligjshme kafshë të egra.

Kina aktualisht është në bllokim në një përpjekje të dëshpëruar për të frenuar përhapjen e virusit, me autoritetet që mbyllin një pjesë të Murit të Madh dhe pezullojnë transportin publik në 10 qytete.

Ndërkohë Njerëzit në Mbretërinë e Bashkuar përballen me teste të vazhdueshme për koronavirusin pasi Zyrtari Kryesor i Mjekësisë për Anglinë tha se ekziston një “shans i drejtë” Britania do të shohë që rastet të shfaqen.

Të oremten pasdite, qeveria e Britanisë së Madhe njoftoi se 14 raste të dyshuara ishin provuar negative, por njerëzit e mëtejshëm duhej të testoheshin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.