Standard.al

Juristja shpërthen keq ndaj Ramës: Që kur u bë kryeministër është rritur numri i vrasjeve në familje…

0

Juristja Brizida Gjikondi, gjatë debatit në emisionin “360 gradë”, duke iu referuar Partisë Socialiste, deklaroi se shteti nuk është social, ashtu si filozofia e së majtës. Por, sipas saj në kohën e qeverisjës se PS-së, vrasjet në familje janë rritur në mënyrë progresive.

“Sipas filozofeve të së majtës dhe të së djathtës dihet që e majta është me sociale se e djathta. Por unë deri tani nuk kam parë që e djathta shqiptare të ketë filozofi të djathtë në funksionim e saj dhe nuk kam parë farë që e majta shqiptare, po flas për PS aktualisht, të ketë filozofi të majtë në programin dhe funksionimin e saj. Që kur ka ardhur kryeministër Rama është rritur numri i vrasjeve në familje, në mënyrë progresive. Në 2017 janë rritur, në 2018 më shumë, në 2019 më shumë. Kjo tregon që vetëm shtet social nuk është”, u shpreh juristja Gjikondi.

Juristja Gjikondi tha se ka shumë institucione që merren me dhunën ndaj grave, por punonjëst e tyre thjesht marrin rrogën dhe nuk marrin asnjë masë për të parandaluar këto fenomene të përsëritura.

“Është e tmerrshme që ky shtet paguan sektorë në çdo drejtori policie në çdo komisariat, në parlament ke komision që merret me dhunën e grave, ke një institucion që quhet Autoriteti i Komisionerit të Diskriminimit dhe ai merret me dhunën e grave, ke pafund OJF, të gjithë këto janë parazitë shushunja që marrin rroga”, tha Gjikondi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.