Standard.al

Fuqi të mbinatyrshme/ 5 gjallesa që mund të jetojnë edhe ‘pas vdekjes’ (FOTO)

0

Dihet se ka shumë gjallesa të cilat mund të jetojnë edhe pas vdekjes pa kurrë farë vështirësie ose të paktë me mungesën e disa gjymtyrëve e madje edhe pa kokë dhe kjo dukuri sigurisht ka një shpjegim shkencor.

1. Furrtaret – janë në gjendje të jetojnë plot dy javë pa kokë kjo për faktin se marrin frymë me trup dhe jo me kokë.

Image

2. Pula- pula pa kokë mund të jetojë deri në 18 muaj

Image

3. Oktapodët- sistemi i tyre nervor ndodhet në tentakula dhe ato vazhdojnë të kenë ndjeshmëri dhe të lëvizin edhe kur këputet koka e oktapodit madje në disa vende është traditë ngrënia e oktapodit të gjallë.

Image

4. Salamandra- është krijesa më e veçantë e listës pasi mund të mbijetojë edhe nëse i presin këmbë e krahë madje edhe kokën. Kjo gjallesë rigjenerohet plotësisht përsëri madje duke u bërë edhe më perfekte se më parë.

Image

5. Duket e habitshme por breshkat mund të mbijetojnë pa kokën e tyre për plot 5000 orë dhe kjo për faktin se trupi i tyre ka fuqi të çlirojë energji pa pasur nevojën e oksigjenit.

ImageFOTO

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.