Standard.al

Po në planetin Mars si ndihen tërmetet? NASA raporton 2 lëkundje…

0

Ditët e fundit toka jonë është lëkundur vazhdimisht nga tërmetet. Në 26 Nëntor tërmeti i rënë shkaktoi 51 viktima, mbi 900 të plagosur dhe dhjetëra qytetarë të pastrehë.

Por teksa vendi pak nga pak po përpiqet t’i rikthehet normalitet, pyetja që lind është: Po në planetin Mars si ndihen plantetet? NASA ka hedhur në këtë planet një aparaturë që të regjistrojë tërmetet.

Në videon e mëposhtme është kapur momenti kur në Mars bie një tërmet. Deri tani NASA ka raportuar për 2 tërmete që kanë rënë në këtë planet, njëri 3.7 dhe tjetri 3.3.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.