Standard.al

Diplomati i njohur i bindur: Në Shqipëri ka një devijim të demokracisë!! Presidenca si i vetmi institucion i pakapur, po goditet…

0

Diplomati Agim Nesho, ish-ambasador i Shqipërisë në Kombet e Bashkuara, shprehet i bindur se në Shqipëri ka një devijim të demokracisë dhe mungesë totale të institucioneve.

Në një intervistë për “Zërin e Amerikës”, Nesho tha se parlamenti në vend është jofunksional dhe Presidenca si i vetmi institucion i pakapur, po goditet.

“Në Shqipëri kemi një devijim të demokracisë. Fenomeni autoritar i lidershipit është i shprehur. Kemi një mungesë totale të institucioneve. Parlamenti është jofunksional. I vetmi institucion që ka mbetur edhe ai po goditet dhe është ai i Presidentit të Republikës dhe mund të mundësonte një balancë të pushtetit.

Të gjitha këto tregojnë që evidentimet nga ana e kryeministrit janë më tepër një shprehje që shoqëron retorikën e tij sesa është situata reale në vend. Vendi ka nevojë për t’iu rikthyer demokracisë funksionale dhe kjo vjen vetëm në një mënyrë, nëpërmjet zgjedhjeve të reja”, deklaroi Nesho.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.