Standard.al

Agron Tufa për ‘Zërin e Amerikës’/ Drejtimi i OSBE-së nga Shqipëria, paradoks absurd

0

Ish-drejtori i Institutit për Krimet e Komunizmit i larguar për azil politik në Europë Argon Tufa ,në një intervistë për “Zërin e Amerikës” komentoi drejtimin e presidencës së OSBE-së nga Shqipëria.

Teksa iu citua se komponenti kryesor për përzgjedhjen e një vendi është ai human, Tufa u shpreh se ky është një lloj paradoksi absurd, që nuk u bë faktike tani, por prej kohësh.

Pjesë nga intervista:

VOA: Zoti Tufa jemi në vitin 2019 dhe ironia është se pikërisht sot Shqipëria merr presidencën e radhës të OSBE-së ku një komponent është komponenti human. Çfarë mendimi keni?

Agron Tufa: Këto lloj paradoksesh të një rendi absurd unë nuk di se si kanë mundur të ngjasin. Por kjo gjendje nuk erdhi dhe u bë faktike e tillë tani. Ne nuk u përballëm me detyrat dhe detyra kryesore ishte eliminimi ose mënjanimi, spastrimi nga hapësirat publike të institucioneve, të legjislacionit, të drejtësisë, të trashëgimisë komuniste. Unë mendoj se ne nuk u përballëm dot atëherë kur duhej dhe si duhej me këtë trashëgimi, e cila të vetmen mënyrë sjellje ka pasur atë të përndjekjes, kërcënimeve, pushkatimeve e të gjenocidit siç i kam studiuar unë këto 8 vite në dokumentet e dosjeve të arkivave të cënimit të shtetit.

tufa

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.