Standard.al

Shifra alarmante/ Brenda një viti 137 gra të vrara nga partnerët e tyre. Aktivisët organizojnë protesta masive

0

Të dhënat më të fundit të Eurostat kanë dalë në përfundimin se vetëm për gjatë vitit 2019 137 gra në Francë janë vrarë nga partneri i tyre.

Vitin e kaluar shifra ishte 121 dhe tashmë ka pësuar një rritje.

Për sa i përket vendeve sipas Eurostat rezulton se nga viti 2017, vendin e parë e mban Gjermania, më pas me pak diferencë Franca dhe poshtë saj vende të tjera si Anglia, Italia, Spanja apo Zvicra.

Në shtetin francezë kritikët mendojnë se shkak i këtij rezultati është mosarritja e vendit për tu përballur me krizën. Kjo e fundit ka sjellë edhe dhunë në familje.

Një shkak tjetër mendohet se është edhe shoqëria, gjuha e së cilës dominohet nga meshkujt. Rregullat e gramatikës frënge japin formën mashkullore të një përparësie emërore mbi femrën.

Ndërsa së fundmi aktivistët po përgatiten të dalin në rrugë për një protestë masive ditën e nesërme më 23 nëntor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.